Статии

post-image

Очаква ли се бум на разводите след края на извънредното положение?

2021-06-14 Жулиета Кузманска

Връзките се разтрогват, когато има фалшиви или неясни взаимоотношения и липсва доверие, което е в основата им. Разберете повече в ladyzone: https://ladyzone.bg/za-doma/semeistvo/ochakva-li-se-bum-na-razvodite-sled-kraja-na-izvanrednoto-polozhenie-otgovarja-psihologat-zhulieta-kuzmanska.html

Прочети повече
post-image

Стереотипното мислене като форма на бягство от реалността

2019-09-17 Жулиета Кузманска

Всички ние сме свикнали да живеем с някакви стереотипи, с които сме приели, че определени неща в живота се правят по определен начин и сме приели това за правило, норма, ред, или принцип. Това някак си ни кара да живеем по лесно или пък ни помага да се справяме в определени ситуации, в които не се налага много да се замисляме, което разбира се ни носи някаква полза. Какво се случва обаче когато въпросните стереотипи ги прилагаме навсякъде и във всичко, маркираме ги като щампа във всяка ситуация без да сме проверили дали това съответства на нея и с оправданието, че “така се прави” си прилагаме наученото правило.

Прочети повече
post-image

Предизвикателството Панически атаки

2019-01-14 Жулиета Кузманска

Напоследък все повече зачестяват случаите на панически атаки при голям брой хора. Можем да наречем това явление новата пандемия на 21ви век. Какво е това състояние? В момента на настъпването на паник атаката, човек получава силно сърцебиене, разтреперва се, изпотява се, не може да си поеме дъх и има чувството че ще припадне, а дори някои хора споделят че имат чувството че ще умрат. Толкова е силно чувството на дискомфорт, че изпитваш огромна паника и страх.

Прочети повече

ИСКАТЕ ДА СИ ЗАПИШЕТЕ ЧАС?

ВСЕКИ ДЕН ОТ 10:00 ДО 19:00 И СЪБОТА ДО 14:00
ул. Иван Вазов 38, София

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН